Werkkleding, waar moet het aan voldoen?

Er zijn ook regels te vinden betreft het dragen van professionele werkkleding. Zo is er vastgesteld wat voor kleding er gedragen dient te worden maar ook welke andere middelen nodig zijn om een zo veilig mogelijke arbeidsomgeving te creëren. Ook kan werkkleding bedrukt worden met het logo van het bedrijf waardoor je een professionele uitstraling krijgt. Draag de voorgeschreven werkkleding altijd, je eigen veiligheid is natuurlijk het belangrijkst.

De wettelijke eisen bij werkkleding

De overheid heeft vastgesteld dat werkkleding aan wettelijke eisen moeten voldoen. Zo moet het bijvoorbeeld voldoen aan de EN ISO 13688 normen en moet de kleding gemaakt worden van materialen die bewezen effectief zijn. Vaak wordt de stof curda voor werkkleding gebruikt. Het is een stof die goede bescherming biedt maar ook nog eens comfortabel zit. Bij werkschoenen is het belangrijk dat ze goed passen en dan lang staan een mogelijkheid is. In sommige werksituaties is het belangrijk dat werkschoenen beschikken over een stalen neus, bijvoorbeeld in de bouw of in een magazijn. Er zijn ruim voldoende leveranciers te vinden die werkkleding leveren die aan de wettelijke eisen voldoen. Ze leveren aan iedereen. Grote organisaties, kleine eenmanszaken, zzp’ers maar ook als particulier kun je er terecht. Werkkleding kopen? Je hebt talloze opties. Bekijk reviews online om een goede leverancier te vinden.

Bijzondere werkkleding

Ieder beroep kan andere eisen stellen aan de werkkleding die moet worden gedragen. Werk je bijvoorbeeld veel met water dan is een pak belangrijk die het water afstoot. Werken met vuur vraagt om een hittebestendig kleding. Het kan dus heel divers zijn. Als je niet precies weet welk soort werkkleding je nodig hebt voor jouw branche kun je contact opnemen met de groothandel. Ze zijn er in gespecialiseerd en kennen alle eisen die de wet stelt. Zo weet je zeker dat je kunt werken in de meest veiligste omstandigheden. 

Werkkleding staat professioneel

Naast dat werkkleding belangrijk is voor de veiligheid biedt het ook nog een ander voordeel. Het oogt namelijk professioneel als jij of je medewerkers herkenbare werkkleding draagt. Het liefst bedruk je de werkkleding ook nog eens met je logo en neem je de kleuren van je bedrijf. Zo wordt er niet alleen veilig gewerkt maar heb je ook nog eens eenvoudige maar effectieve stukje marketing te pakken.