Wat moet je kopen voor je kinderen

Mijn ouders hebben zich er vaak over gebogen toen ik nog kind was; welke schoenen we voor hem kopen. De schoenen moesten namelijk aan een aantal vereisten voldoen om te zorgen dat ze zo lang mogelijk mee gingen. Een daarvan was natuurlijk een maat die net ietsjes aan de grote kant was zodat ik er niet te snel uitgroeide zodat ik niet iedere paar maanden een nieuw paar schoenen nodig had. Daarnaast waren er echter ook nog wel een aantal andere factoren die meespeelden om te bepalen of het een goede keuze was om het aan te schaffen.

Welke schoenen voor een actief kind

Zo was ik een kind die ervan hield om lekker in beweging te zijn. Hierdoor vielen bepaalde schoenen al af, zoals bijvoorbeeld Havaianas slippers die teenslippers zijn. Bij het dragen van teenslippers wordt het immers lastig om even een stukje te rennen zonder óf een slipper te verliezen óf te struikelen. Deze optie verviel dus al snel en vaak gingen we richting een sportschoen die ook kon worden gedragen al normale schoen. Deze optie is echter natuurlijk wel te warm voor in de zomer en voor die tijd van het jaar was de keuze dan ook een stuk moeilijker.

Wat soort schoenen als een kind niet actief moet zijn

Op sommige momenten is het prettiger als een kind even rustig doet en niet zomaar een rondje besluit te gaan rennen. Mijn ouders hadden daar simpelweg de oplossing voor bedacht om schoenen te kopen waarop het lastig werd om druk op te doen. Zo waren er voor mij een stel badslippers, zoals Reef slippers, aangeschaft voor binnen in huis. Binnen wilden mijn ouders het namelijk wat rustiger en netter houden, dus was een paar badslippers die enkel bestemd waren om binnenshuis te dragen de perfecte oplossing. Rennen op badslippers is immers een kunst op zich en eer dat ik dat onder controle had, kon ik mijzelf al een stuk beter inhouden.