Zomerjurk met prints of effen

schoenen

Ben je op zoek naar een zomerjurk? Wil je een zomerjurk met een print of een effen zomerjurk? Zomerjurken zijn er in vele kleuren en prints. Hoe heter de dagen hoe meer dames een zomerjurk dragen. Zomer temperaturen vragen om jurken die gemaakt zijn van stoffen die aangenaam zitten. Je kunt hierbij denken aan linnen en katoen. Een zomerjurk, gemaakt van een mix van materialen zit heerlijk koel en draagt ook zeer aangenaam. Wanneer je binnenkort een zomerjurk gaat kopen let dan in eerste instantie eens op het soort stof waarvan de zomerjurk is gemaakt. Kies, als dat mogelijk is, voor een model dat past bij jouw lichaamsbouw. Hoe beter een zomerjurk past bij je lichaamsbouw hoe mooier de jurk zal zitten. Er zijn vele zomerjurken te koop en daarom kun je jezelf het beste eerst de vraag stellen wanneer je de zomerjurk wilt dragen.

Jurken of zomerjurken; wat is het verschil

Jurken hoeven geen zomerjurken te zijn. Wanneer we het hebben over een zomerjurk dan is deze, in de meeste gevallen, gemaakt van soepelvallende, niet warm zittende stof. Als je het hebt over een jurk kan deze ook gemaakt zijn van een dikkere, of wolachtige stof zodat deze in de winter heerlijk warm zit. Een zomerjurk is meestal wat wijder, zowel aan de boven- als aan de onderkant. Een jurk die je in de herfst of winter draagt is in de meeste gevallen wat strakker, zowel aan de boven- als onderkant. Een strakke jurk, van wat dikkere stof, zal de warmte langer vasthouden. Steeds vaker zie je dat een zomerjurk ook wordt doorgedragen in de herfst of in de winter. Dit kan makkelijk met een onderhemdje en een vest. Combineren met een lekkere dikke trui en een legging is ook mogelijk.

Een zomerjurk doordragen in de herfst of winter is geen enkel probleem

Zoals al gezegd kun je een zomerjurk makkelijk doordragen in alle seizoenen. Nu zul je dat niet echt snel doen op ijskoude dag, maar er blijven genoeg dagen over om wel een zomerjurk in de winter te dragen. Bekijk bij het kopen van een zomerjurk dan vooral of je deze ook zou kunnen doordragen en hoe je dat dan vorm wilt geven. Effen witte jurkjes zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor het doordragen in de winter. Een zomerjurk met een print leent zich daar weer wel voor. Met het doordragen van zomerjurken in herfst en winter bespaar je geld en spaar je ook nog eens het milieu. Dat is een mooie bijkomstigheid.

Onesie dames kopen?