Waarop letten bij het kopen van thermo werkhandschoenen

Als je gaat kopen thermo werkhandschoenen is het goed om eerst te bepalen wat je precies nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten thermo werkhandschoenen beschikbaar. Zo zijn er handschoenen met een voering van bont, die extra warmte bieden in de winter. Andere handschoenen zijn juist geschikt voor werkzaamheden waarbij je veel vingergevoel nodig hebt, zoals elektricien of monteur. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij welke eisen de handschoen aan moet voldoen. Als je weet wat je nodig hebt, wordt het makkelijker om de juiste keuze te maken.

De voordelen van thermo werkhandschoenen

Je kan natuurlijk kiezen voor gewone werkhandschoenen, maar wat zijn dan de voordelen van thermo werkhandschoenen? Ten eerste bieden ze natuurlijk extra warmte. Dit is ideaal als je in de winter moet werken of als je in een koude omgeving bent. Daarnaast zijn er ook handschoenen die water- en winddicht zijn. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld buiten werkt of in een vochtige ruimte. Tot slot zijn er ook handschoenen met extra grip, zoals rubberen noppen op de palm. Dit kan nodig zijn bij bepaalde soorten werkzaamheden.

Hoe kies je de juiste maat thermo werkhandschoenen?

Met deze tips kies je gemakkelijk de juiste maat thermo werkhandschoenen. Allereerst is het belangrijk om te weten welke maat je nodig hebt. Dit hangt af van de grootte van je handen. Je kan je handmeting op twee manieren doen. Of je meet met een centimeterband rondom je hand, onder de vingers door en boven de duim. Let hierbij op dat je niet te strak meet, want dan zitten de handschoenen straks misschien niet lekker. Een andere optie is om je hand af te meten vanaf de pols tot aan het topje van de middelvinger. Dit geeft ook een goede indicatie van welke maat jij nodig hebt.

Welke materialen zijn geschikt voor thermo werkhandschoenen?

Wat je moet kiezen voor de buitenkant van de handschoen hangt af van wat je gaat doen met de handschoenen. Als je bijvoorbeeld in een vochtige ruimte werkt, is het handig om een waterdicht materiaal te kiezen. Denk dan aan neopreen of PVC. Wil je juist dat de handschoenen ademen? Kies dan voor een materiaal als polyester of nylon. Dit zijn lichtgewicht en ademende materialen die niet gaan schuren. Vind je het belangrijk dat de handschoen extra grip heeft? Kies dan voor een materiaal met rubberen noppen, zoals nitril of latex.

Merken thermo werkhandschoenen

Wat is jouw favoriete merk thermo werkhandschoenen? Er zijn verschillende merken die thermo werkhandschoenen verkopen. Zoals bijvoorbeeld Ansell, Atlas en Showa. Elk met hun eigen unieke kenmerken. Ansell is bijvoorbeeld een specialist in handschoenen voor de industrie. Deze handschoenen zijn gemaakt van sterke materialen, zoals latex of nitril. Atlas is dan weer gespecialiseerd in handschoenen voor de bouw. Deze handschoenen hebben vaak extra grip, zodat je niet uitglijdt tijdens het werk. Showa is een Japanse producent van werkhandschoenen. Dit merk staat bekend om de goede pasvorm en de duurzaamheid van de handschoenen.