Met kleding laat je zien wie je bent

Hoe je eruit ziet bepaalt voor een groot deel hoe je op de ander overkomt. Vooral in de eerste indruk laten we met ons uiterlijk een spoor na in het brein van die ander. Op basis van die eerste ontmoeting wordt een voorlopig oordeel geveld. Want je hebt met je uiterlijk een boodschap uitgezonden. Dat gaat over hoe verzorgd je eruit ziet, maar ook over stijl, smaak en persoonlijkheid. Begin met je boodschap die je wilt achterlaten om er verzorgd uit te zien. Schoon en fris, hele en gestreken kleding zijn belangrijk. Kleding die past zoals ​overhemden extra lange mouwen​ voor mensen met lange armen is een pré. Het zegt al veel over wie en hoe je bent. Die uiterlijke boodschap doet er toe.  

Innerlijke boodschap uitdragen door wat je draagt

Maar wil je de diepte in dan moet je je er van bewust zijn dat de buitenkant iets prijsgeeft over de binnenkant. Iemand die creativiteit wil uitstralen zal wat uitbundiger gekleed gaan. In kleur en stijl graag af willen wijken van de rest. Uniek en origineel zijn krijgen dan volop de aandacht. Als het zakelijker moet dan wil je niet “In opspraak “ zijn en je eerder aanpassen aan het gangbare. Dat wekt namelijk vertrouwen. Dat is wat je nodig hebt om klanten en leveranciers te overtuigen van je missie. Vraag je dus altijd af of je uiterlijk overeenkomst met de missie die je voor ogen hebt.  

Elke taal kun je leren: ook die van kleding

We leren het niet op school; de taal die je met kleding kunt laten spreken. We leren het thuis in meer of mindere mate, van jongs af aan. Als er thuis tenminste oog voor is. Leerde je thuis dat een broek die te kort was, niet meer kan? Dan zul je dat later weer gebruiken, maar dan net even anders. Je weet in elk geval dat kleren goed moeten passen. Lange mensen zullen dan eerder op zoek gaan en uitkomen bij een overhemd extra lange mouw. Het verdere leven is een leerschool op zich. Gewoon door te observeren.