Leuke outfits met een sjaal

wollen sjaal

De dagen worden korter en kouder, wat betekent dat je de warme kleding weer van zolder kunt halen. Het wordt ook weer tijd om een sjaal te dragen, maar hoe combineer je deze? In dit artikel een aantal tips voor leuke outfits met een wollen sjaal.

 Ton-sur-ton

Voor een klassieke look kies je voor een sjaal in dezelfde kleur als je jas. Dit is de zogenoemde ton-sur-ton look. Bij een ton-sur-ton outfit hoeft niet je gehele outfit uit dezelfde kleur te bestaan, maar het is wel mooi om de kleur van de sjaal te laten matchen met de kleur van de jas. Dit geeft een mooie, chique uitstraling. Voor de herfst en winter kies je het beste voor een wollen sjaal in zachte tinten zoals beige, donkergroen of bruin. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor zwart, want zwarte kleding is tijdloos.

wollen sjaal

 Hip geruit

De geruite wollen sjaal ga je dit seizoen veel zien. Deze sjaal is beschikbaar in verschillende kleuren, dus er is altijd een kleur die bij je outfit past. Je kunt voor een rustige tint gaan, maar ook voor een geruite sjaal met roze en groene tinten. Wanneer je voor een kekke kleurencombinatie kiest, zorg er dan voor dat tenminste één van de kleuren van de sjaal terugkomt in je outfit.

 Sjaal omslaan of knopen

Naast verschillende kleuren en vormen van sjaals, kun je ook een andere look creëren door een sjaal op een andere manier te dragen. Grote en brede sjaals kun je bijvoorbeeld gebruiken om om je heen te slaan als een soort poncho. Zo is je sjaal multifunctioneel te gebruiken! Ook zie je steeds vaker dat een sjaal los om de nek hangt. Dit geeft een nonchalante uitstraling en is een leuk idee wanneer er een quote of tekst op de sjaal staat! Mocht dit te koud voor je zijn, dan kun je er altijd voor kiezen om je sjaal gewoon om je heen te slaan of te knopen.