Boots

Winterlaarzen mogen dan niet ontbreken bij koud weer, maar dat betekent niet dat ze gemakkelijk te vinden zijn. De beste winterlaarzen combineren stijl en functionaliteit met comfort en warmte. Maar deze perfecte combinatie van prestaties, duurzaamheid en design kan bijna een mythische drievoudige bedreiging lijken waaraan geen enkele schoen kan tippen. Hier zijn echter de beste stijlen voor winterlaarzen voor heren.

Wandelschoenen

Je hoeft niet te trainen voor de berg Everest om in de winter wandelschoenen te dragen. De toenemende populariteit van utilitaire mode betekent dat ze veel stijlvoller en alledaags zijn dan ooit tevoren. Bovendien zijn ze door hun ontwerp een uitstekende optie om alle soorten ellendig weer het hoofd te bieden, terwijl ze je tegelijkertijd zo comfortabel en warm houden. Ze zijn een beetje het winterse equivalent van trendy papa-sneakers. Zoek naar dikke zolen, stevige enkelsteun en gedempte voering en zolen. Houd het dan modern, stijlvol en niet te overdreven door te kiezen voor premium lederen afwerkingen. Het is duidelijk een meer stoere en casual stijl, dus gooi ze niet op met je favoriete pak. Ga in plaats daarvan voor een houthakkersvibe en kies voor raw denim, flanellen overhemden en kabeltruien.

Brogue boots

Gaelische boeren pionierden met broguing als een praktische manier om moerassig water uit hun schoenen te laten lopen terwijl ze buiten in de velden waren. Tegenwoordig zijn de gaten echter volledig decoratief, maar behouden ze toch dat erfgoedgevoel. Brogue boots zijn een uitstekende smart-casual stijl voor de winter. Over het algemeen kunt je ze dragen met dezelfde soorten kleding waarmee je brogue-schoenen zou dragen. Combineer het met je wollen pak voor op het werk, rockchino’s en een gebreide kabeltrui, of combineer het met een stoere combinatie van een opgerolde spijkerbroek, een wit T-shirt en een bomberjack. Dezelfde regels zijn van toepassing op brogue-laarzen als schoenen – hoe meer gaten, hoe meer casual een stijl. Bovendien, hoe donkerder de schaduw, hoe formeler de laars, zodat je een zwarte laars chicer kunt dragen, terwijl een bruine laars het beste gereserveerd is voor casual outfits.

Werk boots

Net als wandelschoenen zijn werkschoenen een praktische stijl die een succesvolle overgang naar de modewereld heeft gemaakt. Hoewel sommige functies, zoals stalen kappen, minder vaak voorkomen, blijven andere, zoals gewatteerde enkels, overvloedige demping, gripzolen en waterdichte afwerkingen. Het is alles wat je zou willen in een comfortabele, duurzame en warme winterlaars. Timberlands iconische gele laars is een van de originele stijlen die populair is geworden. Veel bedrijven bieden echter stijlvolle werklaarzen aan die kunnen worden gedragen in informele kantoren, op weekendavonturen of voor zondagsessies in de kroeg. Breng je innerlijke zelf tot leven door een paar werklaarzen te combineren met een joggingbroek in chino-stijl en een hoodie.